Esperi

Esperi on asumispalveluita tarjoava hoiva-alan yritys. PeopleUp:in coach Mira Pakarinen vei Esperin Tilkka Hoivapalvelukeskuksen yksikönjohtaja Anu Metsälän läpi tuloksekkaan coaching-prosessin.

Esperi tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveyskuntoutujille ja kehitysvammaisille ympäri Suomen. Tavoitteena on Suomen onnellisimmat asukkaat.

PeopleUp coach Mira Pakarinen ja Esperi Tilkka Hoivapalvelukeskuksen yksikönjohtaja Anu Metsälä käynnistyvät keväällä 2022 positiiviseen psykologiaan ja business coachingiin pohjautuvan 5 kerran coachingprosessin.  

Coaching-prosessin tavoitteena oli tukea hyvinvointia, voimavaroja ja suorituskykyä kulttuurinmuutostilanteessa. Coaching-prosessi pohjautui positiiviseen ja rohkeaan johtamiseen sekä vahvuusajatteluun ja valmennettavan potentiaalin tukemiseen. Coachina Mira toimi johtamisen sprrauspintana, potentiaalin tukijana ja näkökulmien rohkeana haastajana.

Anu kertoo coaching-prosessin auttanen  ajattelemaan ja näkemään asioita ”boxin ulkopuolelta”. Arjen johtamistyössä usein sokeutuu omille ajatuksilleen. Vaikka tietäisi, että tekee oikeita asioita niin ei jaksa enää uskoa itseensä erityisesti, jos vastustus muutokselle on kovaa. Prosessi antoi tukea sille, että johtajana teen oikeita asioita ja suunta on oikea.

Mira osasi esittää meille hyviä kysymyksiä ja johdatella ajattelemaan asioita uudelta kantilta; kulmasta, josta itse en edes osannut asiaa miettiä. Sain konkreettia työkaluja arkeen, miten kääntää negatiiviset asiat ja vastarinta positiiviseksi. Sain myös työkaluja, miten jaksan itse ylläpitää positiivista johtamista vaikka välillä tuntuu että ajatus kääntyy itselläkin negatiivisuuteen.

Miran herätteli kysymyksillä: ”Mitä Anu ajattelet tästä tilanteesta?” ”Miten Anu ajattelet, että voisit toimia tässä tilanteessa?” Nämä auttoivat minua itse pohtimaan ratkaisuja, ei niin että minulle olisi työnnetty valmiita ratkaisuja, jotka eivät kuitenkaan ole sopivia.

Mira onnistui coachin työssään erinomaisesti. Hän ei yrittänyt ratkaista arjen ongelmia, vaan herätteli ajatteluani laajemmalle ja antoi tilaa omalle ajattelulle. Coaching ”istunto” on ollut aina minulle paikka päästää irti kaikesta muusta ja antaa aikaa omalle ajattelulle ja oman johtamistyön prosessoinnille. Oma toiveeni oli, että tapaamme live-tapaamisten muodossa, sillä arki on hektistä ja usein Teamsin aikana tulee vilkuiltua saapuvia sähköpostia ja jatkuvasti soivaa puhelinta. Live istunnot rauhoittivat hetkeen minun ja Miran välillä

”Coaching-prosessi antoi tukea sille, että johtajana teen oikeita asioita ja suunta on oikea.”

Esperi

Anu Metsälä
Tilkka Hoivapalveluyksikön johtaja
Esperi

Lue lisää asiakastarinoitamme