Uskallanko johtaa rohkeasti ja positiivisesti

Uskallanko johtaa rohkeasti ja positiivisesti?

Olemme kasvaneet suoritusyhteiskuntaan, jossa erinomaisista suorituksista palkitaan ja toimintaa ohjaa kilpailu ja saavuttaminen. Mikäli olen yksilönä fiksu ja vahvan itsetunnon omaava, niin voin saavuttaa menestystä ja vaurautta. 

Mikäli olemme kovien tavoitteiden ja innovatiivisten palvelujen yritys, niin olemme kilpailijoitamme parempia. Tulokset puhuvat puolestaan. Tuottavia asioita, mutta kolikolla on kääntöpuolensa, joka näkyy nyt työelämässä. Useimmat meistä ovat ”naimisissa” stressin kanssa. Pitkäkestoinen huono stressi kääntyy uupumukseksi, joka koskee jo joka neljättä suomalaista nuorta työntekijää ja on vahvasti läsnä myös keski-ikäisten keskuudessa. Mielenterveyssyyt ovat kohonneet yleisimmäksi syyksi työkyvyttömyyseläkkeisiin ja se maksaa työpaikoille paljon euroina ja inhimillisenä kärsimyksenä. 

Mitä voimme tehdä työelämässä hyvinvoinnin ja liiketoiminnan onnistumisen varmistamiseksi? Yhtenä merkityksellisenä ratkaisuna tarvitsemme inhimillisyyttä johtamiseen. Sydän mukaan johtamiseen ja se on aitoa rohkeutta.

Johtamisen monet kasvot

 

Mitä saan positiivisesta ja rohkeasta johtamisesta?

Mistä olen valmis luopumaan, kun johtajana ja esihenkilönä teen hypyn positiiviseen ja rohkeaan johtamisen malliin. Olen valmis luopumaan suorituskierteestä, esihenkilön superviitasta, ylikorostuneesta itsetunnosta ja toimimattomista toimintamalleista.

Tilalle annan luvan itselleni johtajana olla myötätuntoisempi itseäni kohtaan ongelmien keskellä ja samalla avarran ymmärrystä, miten voin olla myötätuntoisempi johdettavieni kanssa. Annan luvan nauttia tiimin ja omista onnistumisistani. Annan tilaa ratkaisukeskeisyydelle ja yhdessä onnistumiselle. Päästän irti voimavaroja vievistä asioista ja toiminnan keskiössä on yrityksen strategian toteuttaminen.

Olen valmis laittamaan rohkeasti oman persoonani peliin ja panostan omaan tunnesäätelyyn siten, että se näkyy erinomaisena tunnejohtamisena tiimissä. Oma autenttinen johtajuuteni vahvistuu, joka näkyy myönteisesti tiimin työskentelyssä, suorituskyvyssä ja hyvinvoinnissa.

Ollessani sinut itseni kanssa, uskallan rohkeasti tarttua ongelmiin ja rakentaa tasavertaista vuorovaikutusta, ymmärrän jokaisen tiimiläisen ainutkertaisuuden ja miten onnistun jämäkästi pitämään kiinni yhteisesti sovituista toimintatavoista. Näen myös kirkkaana millaista muutosvalmiutta tiimissäni tarvitaan ja miten esihenkilönä voin tukea tiimin resilienssiä.

Positiivisessa ja rohkeassa johtamisessa tehdään mahdolliseksi kokea myönteistä työn imua ja ilmapiiriä, jossa on turvallista työskennellä.

Eikä unohdeta huumoria, joka auttaa meitä hyväksymään itsemme epätäydellisenä ja opetellaan tulemaan toimeen oman keskeneräisyytemme kanssa.

Itse olen edellä mainittuja asioita saanut harjoitella vuosia esihenkilötyössä ja esihenkilöiden coachina sekä hioa omaa itsen johtamisen taitoa hyödyntäen hyvinvoinnin tiedettä, positiivista ja rohkeaa johtamista.

 

Mira Pakarinen

Kirjoittaja on PeopleUPn toimitusjohtaja, YTM, coach/PCC, Positive Psychology Practitioner, valmentaja.

Jos olet kiinnostunut ammatillisesta täydennyskoulutuksesta, joka koskettaa ja muuttaa ajatteluasi sekä mahdollistaa sinun ja organisaatiosi onnistumista, niin tulethan Hämeen kesäyliopiston Positiivisen ja rohkean johtamisen koulutusohjelmaan!

Ilmoittaudu tästä

Tutustu Miraan täällä.

Kommentoi